h

Informatie- en discussieavond over “Kleine Kernen” met leden Tweede kamer, Provinciale Staten, gemeenteraad en Dorpsraden.

14 augustus 2009

Informatie- en discussieavond over “Kleine Kernen” met leden Tweede kamer, Provinciale Staten, gemeenteraad en Dorpsraden.

Na de fusie tussen de gemeenten Horst aan de Maas en Sevenum en een deel van de gemeente Meerlo-Wanssum – per 1 januari 2010 - bestaat de nieuwe gemeente uit 16 (kleine) kernen. Een goede aanleiding voor de SP Horst aan de Maas om een informatie – en discussiebijeenkomst te organiseren met als thema “Kleine Kernen”.
Poster over info-avond Kleine Kernen
De leefbaarheid van de meeste van die (kleine) kernen staat immers onder druk. Welke problemen spelen er precies en zijn daar oplossingen voor te be-denken? Die vragen staan centraal in de informatie- en discussiebijeenkomst op 7 september om 19.30 uur in Zaal ’t Brugeind (Hoofdstraat 74, Meerlo).

Achtereenvolgens interviewt de presentator van de avond, Marcel van de Munckhof, leden van de Tweede Kamer (Emile Roemer – SP), Provinciale Staten (Thijs Coppus – SP - en Jan Loonen –CDA), de gemeenteraad (Michael van Rengs – SP), Leon Litjens, wethouder van Horst aan de Maas (CDA) en tenslotte de twee voorzitters van het Dorpsradenoverleg, respectievelijk Hay Arts van Dorpsradenoverleg Horst aan de Maas en Anthony van Baal van het Dorpsradenoverleg Meerlo-Wanssum. Na vier interview- en debatrondes wordt over het thema gediscussieerd in een forum, waarbij vragen uit de zaal beantwoord kunnen worden.

Deze avond is onderdeel van een cyclus van een aantal avonden onder het motto “De SP on tour”. In deze cyclus is eerder gesproken over de economische recessie (9 maart – Sevenum) en Europa (11 mei – Horst).

Voorafgaande aan de informatie- en discussieavonden in het kader van “De SP on tour” geeft de SP Horst aan de Maas een boekje uit met informatie over het thema. Voor deze avond heeft het boekje de titel “Kleine Kernen in de gemeente”. Het boekje biedt informatie die tijdens de informatie- en discussieavond aan de orde kan komen. Dit boekje kunt u bestellen bij de SP: 06-57311011.

U bent hier