h

Zwemmen voor mensen met beperking op de tocht

10 juli 2009

Zwemmen voor mensen met beperking op de tocht

Wekelijks op donderdagmorgen zwemmen mensen met beperkingen, verstandelijk en lichamelijk, in het zwembad de Berkel in Horst. Deze mensen vallen onder de verantwoording van de Stichting Dichterbij. Nu wil deze Stichting het zwemmen overhevelen naar Sporting Limburg. De Stichting kwalificeert dit zwemmen als dagbesteding. Deze kwalificatie is ten enenmale onjuist.

Het zwemmen heeft een aanwijsbare gunstige invloed op de gezondheid en het welzijn van deze mensen met beperkingen.
Daarom is het de SP een raadsel waarom de bedrijfsarts van de Stichting Dichterbij niet in verzet gekomen is tegen deze maatregel.
Als dit zwemmen bovendien nog ingevoegd wordt in de normale zwemuren ontstaat er een nog groter probleem. Deze mensen met beperkingen vragen tijdens het zwemmen een intensieve begeleiding, meestal de zogenaamde een-op-een begeleiding. Dit is tussen normale zwemmers onmogelijk te verwezenlijken.
Bovendien vraagt Sporting Limburg 150 euro per jaar aan de verzorgers. Geen geld – geen zwemmen. Ook hierdoor zullen een aantal deelnemers afzien van het, voor hun gezondheid, zo belangrijke zwemmen. Hendrik Hazeu benutte het spreekrecht tijdens de gemeenteraadsvergadering van 7 juli om deze verwerpelijke maatregel onder de aandacht te brengen. De SP’er kreeg van Wethouder Dings de toezegging, dat zij de zaak zou onderzoeken en indien mogelijk de maatregel ongedaan zou maken.

U bent hier