h

Gemeentelijke informatie of propaganda voor het CDA?

17 juli 2009

Gemeentelijke informatie of propaganda voor het CDA?

Dagblad de Limburger meldt vandaag dat de fusiegemeenten Horst aan de Maas en Peel en Maas (Helden, Kessel, Maasbree en Meijel) de reconstructie van het platteland nieuw leven in willen blazen. Bron van het bericht is niet de gemeentelijke informatiepagina, maar het verkiezingsprogramma van het CDA. Thijs Coppus, SP-raadslid in Horst aan de Maas, verbaast zich er over...

Coppus: "Het artikel bevreemd mij. Want sinds wanneer geldt het CDA verkiezingsprogramma als officiële spreekbuis van de gemeente Horst aan de Maas? En is wethouder Litjens ineens bevorderd tot medewerker communicatie van Horst aan de Maas. In dat geval moet de afdeling communicatie worden omgedoopt tot de afdeling ‘propaganda’. Maar eerlijk gezegd hoop ik dat dit de eerste en de laatste keer is dat we met dit soort geintjes worden geconfronteerd. Door verkiezingsplannen te presenteren als (lopend) gemeentelijk beleid ontstaat onduidelijkheid over de rol van personen, partijen, afspraken en loyaliteit".

Inmiddels heeft de SP-fractie over de kwestie vragen gesteld aan het college van B&W. Het persbericht van de SP Horst aan de Maas kunt u hier lezen.

Lees hier het artikel in Dagblad de Limburger van 17 juli 2009.

U bent hier