h

SP wil snelle aanleg fietspad tussen Broekhuizen en Horst

14 januari 2009

SP wil snelle aanleg fietspad tussen Broekhuizen en Horst

Wederom is de aanleg van een vrijliggend fietspad tussen Broekhuizen en Horst uitgesteld. Het college van burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas (CDA en PvdA) is niet van plan om vóór 2010 te starten met de aanleg van het fietspad. Ondanks verkiezingsbeloften, onderzoeken en vele discussies, ligt het fietspad er nog steeds niet.

Het besluit van het college was te verwachten, maar is toch vreemd. Alle partijen in de gemeenteraad van Horst aan de Maas spraken in 2006, tijdens de verkiezingscampagne, over de snelle aanleg van een fietspad tussen Horst en Broekhuizen. Het CDA zei er in haar verkiezingsprogramma het volgende over: “De aanleg van het fietspad Horst-Broekhuizen zal uitgevoerd moeten worden.” En dit schreef de PvdA: “Wij vinden het belangrijk dat in de komende raadsperiode het fietspad Horst- Broekhuizen wordt aangelegd, voor de veiligheid van schoolgaande kinderen en voor het vele toeristische fietsverkeer.” Duidelijke taal.

In de gemeenteraad is een aantal keer gesproken over varianten zoals het verharden van de Meerlosebaan, het verbeteren van het fietspad over de Roodevennenweg (door het bos), maar deze voorstellen lossen niets op. De weg tussen Horst en Broekhuizen blijft druk en fietsers zullen niet snel kiezen voor een fietspad midden door het bos. De enige echte oplossing is een vrijliggend fietspad.

In het voorjaar van 2008, tijdens de behandeling van de voorjaarsnota, heeft de SP voorgesteld om anderhalf miljoen euro beschikbaar te stellen om snel te kunnen beginnen met de aanleg van het fietspad. Dit bedrag staat nu gereserveerd voor de aankoop van een woning in het centrum van Horst. Met anderhalf miljoen euro zou een groot deel van het fietspad kunnen worden aangelegd, terwijl de bouwplannen in het Horster centrum niet in gevaar komen. Politiek is prioriteiten stellen en keuzes maken. De SP kiest voor het fietspad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Coppus: 077-3988100

U bent hier