h

SP: snel gaan bouwen voor ouderen

16 juli 2008

SP: snel gaan bouwen voor ouderen

De plannen voor Hof te Berkel gaan niet door. De afgelopen vijf jaar is er veel gesproken over deze nieuwe woonwijk aan de rand van het centrum van Horst. Het was de bedoeling dat in het gebied tussen de Venloseweg, de Gasthuisstraat en de Dokter van den Meerendonkstraat, 350 woningen voor ouderen zouden worden gebouwd. De deelnemende partijen – de gemeente Horst aan de Maas, de Zorggroep Noord-Limburg en Wonen Horst – zijn het uiteindelijk niet eens kunnen worden over de verdeling van de kosten voor dit plan.

De SP betreurt het dat er na vijf jaar plannenmakerij nog steeds geen steen is verzet. SP raadslid Thijs Coppus: “Al vanaf het begin was duidelijk dat de plannen voor Hof te Berkel niet te realiseren waren. Er was voortdurend onenigheid tussen de deelnemende partijen over de kostenverdeling en daarnaast was al snel duidelijk dat de plannen volstrekt achterhaald waren. Veel ouderen in onze gemeente willen geen appartement in Horst, maar willen zo lang mogelijk in hun eigen buurt of dorp blijven wonen. Het is erg pijnlijk dat men hier pas na vijf jaar achter komt.”

Als het aan de SP ligt wordt de komende maanden alles op alles gezet om snel met nieuwe plannen te komen. Thijs Coppus: “Wij eisen van het college dat ze snel komt met nieuwe plannen die wél deugen. Denkt hierbij aan woningen voor ouderen in alle dorpen, groepswoningen voor mensen die meer zorg nodig hebben, een nieuw zorgcentrum in Horst en een opknapbeurt voor het Gasthoês. Al sinds 2003 pleit de SP hiervoor, maar de afgelopen jaren was er alleen maar oog voor Hof te Berkel. Nu het college weer met beide benen op de grond staat is het zaak dat er eindelijk eens te gaan bouwen, om er voor te zorgen dat de ouderen van Horst aan de Maas in hun eigen dorp oud kunnen worden, ook als ze zorg nodig hebben.”

In Dagblad de Limburger werd in twee artikelen ("Streep door deel plan Berkelshof" en "Teleurstelling over houding Wonen Horst") en een ingezonden brief van Wonen Horst aandacht besteedt aan de perikelen rondom Berkelshof.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Coppus: 077-3988100 of horst@sp.nl

U bent hier