h

Snel een fietspad tussen Horst en Broekhuizen

4 juni 2008

Snel een fietspad tussen Horst en Broekhuizen

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 27 mei heeft de SP gepleit voor de snelle aanleg van een vrijliggend fietspad tussen Broekhuizen en Horst. Al jaren wordt de bevolking van Broekhuizen en Broekhuizenvorst een fietspad naar Horst beloofd, maar tot op heden is er nog weinig gebeurd.

SP raadslid Thijs Coppus: “In 2007 schoten CDA en PvdA de plannen voor de snelle aanleg van een vrijliggend fietspad af. Na een nieuw onderzoek is er voor gekozen om een klein deel van het fietspad aan te gaan leggen. Verder wordt de Meerlosebaan verhard en zijn er plannen om de Roode Vennenweg van verlichting te voorzien. De SP vindt dit een slechte oplossing, de route tussen Broekhuizen en Horst is onveilig en de enige echte oplossing is de snelle aanleg van een fatsoenlijk fietspad.”

Ondanks een aantal voorstellen van de SP en de VVD, wilden CDA en PvdA niet op zoek naar financiële middelen voor de aanleg van het hele fietspad. Thijs Coppus: “Erg jammer, CDA en PvdA willen wachten op de uitkomst van een onderzoek, hierdoor duurt alles weer langer. Daarnaast is de kans groot dat van uitstel afstel komt. Wethouder Stas gaf namelijk tijdens de raadsvergadering aan dat er door de op handen zijnde herindeling geen nieuwe grote projecten meer worden opgezet, hij rekende het fietspad hier ook onder.”

De SP betreurt het dat er nog steeds geen duidelijkheid is over de plannen voor het fietspad. Thijs Coppus: “Wij begrijpen niet waarom CDA en PvdA het college niet de opdracht willen geven om op zoek te gaan naar budget voor het fietspad. Voor de SP is duidelijk dat er snel iets moet gebeuren.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Coppus: 077-3988100.

U bent hier