h

Verhoging bijdrage Regio Venlo

16 mei 2008

Verhoging bijdrage Regio Venlo

In de raadsvergadering van dinsdag 13 mei werd gesproken over het verhogen van de bijdrage aan de regio Venlo, een samenwerkingsverband van verschillende Noord-Limburgse gemeenten. Binnen dit verband worden projecten zoals de Floriade gerealiseerd. De SP is nooit gecharmeerd geweest van deze grootschalige projecten.

Raadslid Michael van Rengs: “Uit het niets komt er een voorstel om de jaarlijkse bijdrage van Horst aan de Maas op te hogen van €28.500,- naar zo'n €114.000,- Dit alles werd gedaan zonder enige argumentatie. Er werd een opsomming gegeven van projecten, die al gestart waren. Maar er werd geen enkele financiële verantwoording gegeven van de verhoging zelf. Tijdens de vergadering werd duidelijk dat het geld vooral nodig is omdat de gemeenten moeilijk kunnen samenwerken. Daarom wordt er maar weer een smak geld tegenaan gegooid”.

De SP vindt het belachelijk dat er jaarlijks meer dan een ton in de regio Venlo en de samenwerking tussen de deelnemende gemeenten wordt gestoken. Michael van Rengs: “Laten we dit geld alsjeblieft in zaken steken die écht iets betekenen voor de inwoners van onze gemeente. Steun bijvoorbeeld de kleine boeren of steek het geld in goede gemeenschapsvoorzieningen”.

Lees hier het artikel in Dagblad de Limburger over de raadsvergadering en hier een achtergrondartikel (ook uit Dagblad de Limburger).

U bent hier