h

SP stemt voor herindeling

26 mei 2008

SP stemt voor herindeling

Maandagavond heeft de gemeenteraad van Horst aan de Maas besloten dat de gemeente gaat fuseren met de gemeente Sevenum en de dorpen Meerlo, Tienray en Swolgen. De fusie wordt op 1 januari 2010 van kracht. Hierdoor zal er binnenkort een einde komen aan de gemeente Horst aan de Maas zoals we die nu kennen.

Ondanks het feit dat de SP weinig voelt voor een nieuwe herindeling, heeft de partij toch voorgestemd. Fractievoorzitter Thijs Coppus: “Door een nieuwe herindeling is de kans groot dat de afstand tussen de politiek en de inwoners alleen nog maar groter wordt, daarnaast zal het voor mensen uit de dorpen lastiger worden om het gemeentehuis te bezoeken. Een verschil met andere herindelingen is dat de bevolking van Meerlo-Wanssum en Sevenum zich duidelijk hebben uitgesproken voor een fusie. Uit de gesprekken die SP’ers in Horst aan de Maas hebben gevoerd, blijkt over het algemeen hetzelfde.”

Voor de SP is de steun van de bevolking, de reden om voor de herindeling te stemmen. De zorgen van de partij blijven overeind, daarom heeft de SP tijdens de raadsvergadering een tweetal voorstellen gedaan om de inwoners van de nieuwe gemeente te betrekken bij de keuzes die worden gemaakt en om het gemeentehuis dicht bij de mensen te brengen. Thijs Coppus: “We moeten alles op alles worden zetten om de nieuwe gemeente bereikbaar en toegankelijk te maken voor alle inwoners. Dit kan door bezoeken aan huis, gebruik maken van computers en internet en servicepunten in dorpen als Sevenum, Meerlo en Grubbenvorst. Daarnaast moeten de inwoners van de nieuwe gemeente betrokken worden bij het maken van plannen en het nemen van besluiten. Want alle besluiten die genomen worden vallen of staan uiteindelijk met het vertrouwen en de betrokkenheid van de inwoners van de nieuwe gemeente.”

Lees hier voor de volledige inbreng (in eerste instantie) van de SP-fractie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.

Lees hier een artikel in Dagblad de Limburger: "Horst aan de Maas draait Venray een loer".

U bent hier