h

Dorpsraad Grubbenvorst geeft negatief advies inzake Nieuw Gemengd Bedrijf

11 november 2007

Dorpsraad Grubbenvorst geeft negatief advies inzake Nieuw Gemengd Bedrijf

De Dorpsraad Grubbenvorst informeert de burgers over haar plannen.De Dorpraad van Grubbenvorst heeft het college van B&W van de gemeente Horst aan de Maas negatief geadviseerd omtrent de vestiging van het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) in het Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG) Witveld.

Unaniem advies
In haar unanieme advies aan het college wijst de Dorpsraad op onderzoeken die door diverse instanties, zowel plaatselijk als landelijk, zijn verricht. De Dorpsraad wijst er op dat, toen het Provinciaal Ontwikkelingsplan (POL) tot stand kwam, er wel al gesproken werd over de realisatie van Landbouwontwikkelingsgebieden, maar dat de invulling daarvan toentertijd nog niet nader was omschreven. Pas in een later stadium, aldus de Dorpsraad, werden alle argumenten aangegrepen om ruinmte te scheppen voor intensieve veehouderij. Uitdrukkelijk stelt de Dorpsraad wel begrip te hebben voor verplaatsingen van bedrijven uit de eigen gemeente, die in het nauw komen. Maar dan moeten ze volgens de Dorpsraad van Grubbenvorst wel op een schaal gerealiseerd worden, die bij Grubbenvorst past.

Argumenten
De voornaamste argumenten van de Dorpsraad om negatief te adviseren over de komst van het NGB betreft de grootte van het bedrijf in samenhang met andere grootschalige projecten rondom Grubbenvorst, de overlast (verkeer, fijnstof, stank, besmettelijke dierziektes), die het met zich mee zal brengen en die de leefbaarheid en de toeristische mogelijkheden van Grubbenvorst zal aantasten. En tenslotte wijst de Dorpsraad op het ontbrekende draagvlak onder de bevolking.

De volledige brief van de Dorpsraad Grubbenvorst kunt u hier lezen.

U bent hier