h

SP: Ontwikkeling Multifunctioneel Centrum Melderslo een schoolvoorbeeld

6 mei 2007

SP: Ontwikkeling Multifunctioneel Centrum Melderslo een schoolvoorbeeld

Melderslo onder de PannenIn Melderslo heeft de bevolking de handen ineen geslagen om samen te bouwen aan een Multifunctioneel Centrum (MFC). De SP is erg enthousiast over de plannen én de samenwerking in het dorp. De manier waarop de commissie Melderslo onder de Pannen de inwoners blijft betrekken bij de ontwikkeling van dit MFC is een schoolvoorbeeld voor brede steun bij nieuwe initiatieven en biedt kansen om de leefbaarheid in het dorp te versterken.

Op 26 april jl. presenteerde de commissie Melderslo onder de Pannen het definitief ontwerp voor het MFC. Voorzitter Pierre Gubbels gaf in een korte terugblik aan dat alle 25 betrokken partijen de intentieovereenkomst getekend hebben. Dat betekent dat in de toekomst alle gebruikers van de gymzaal, het jeugdhuis en het Vlashoes naar het nieuwe MFC gaan.
Ook voor de verdere uitwerking van de plannen zoekt Melderslo onder de Pannen een breed draagvlak door middel van het instellen van een inrichtingsteam bestaande uit vertegenwoordigers van diverse toekomstige gebruikers. Verder werd aangegeven dat voor een klein gedeelte van de financiering ook een beroep gedaan zal worden op de Melderslose gemeenschap.

Melderslo onder de Pannen wil ook hier door middel van zelfwerkzaamheid het bedrag besparen op de bouwkosten. Deze zelfwerkzaamheid betekent dat een beroep gedaan wordt op het meedoen door de toekomstige gebruikers.

Er wordt dus steeds weer een actieve betrokkenheid en medewerking gevraagd van de Melderslose bevolking. Hierdoor wordt de nieuwe gemeenschapsvoorziening echt een deel van de Melderslose gemeenschap. Een goede zaak.

Frank Spreeuwenberg

U bent hier