h

“De Pub” in Grubbenvorst verdient steun

10 april 2007

“De Pub” in Grubbenvorst verdient steun

“De Pub”, een jongerendisco in Grubbenvorst, heeft te kampen met financiële tekorten. Na een gesprek met medewerkers van “de Pub” heeft de SP-fractie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas enkele vragen gesteld aan het college. Om een beter beeld te krijgen van de situatie en regelingen omtrent de jeugddisco én om te pleiten voor steun.

Jongerendisco
“De Pub” is een jongerendisco, die tweemaandelijks plaats vindt in ’t Haeren in Grubbenvorst. Op een avond komen er gemiddeld 60 kinderen en de kosten worden bewust laag gehouden om alles laagdrempelig te houden. De enige inkomsten die “De Pub”heeft, is afkomstig van de verkoop van limonade, snoep en chips en de jaarlijkse subsidie van de gemeente. Gemiddeld wordt er per kind op een avond 1 euro opgemaakt.
Op één avond zijn er gemiddeld 6 vrijwilligers actief, die het uitje van de jeugd van Grubbenvorst tot een feest maken. Daarnaast houden ouders toezicht, zodat de buurt geen overlast ervaart. Bijna al het geld van de subsidie gaat op aan huur en andere vaste kosten. Met hun beperkte middelen kan “De Pub” een redelijk programma in elkaar zetten.

Geld tekort
Na het bekijken van de begroting van “De Pub” kwam de SP tot de conclusie, dat “De Pub” eigenlijk elk jaar net wat geld te kort komt. Eén pechgeval, en “De Pub” komt in financiële problemen. En laat “De Pub nou net geconfronteerd te worden met zo’n pechgeval. De versterker is kapot gegaan. Reden voor de SP-fractie om bij monde van raadslid Michael van Rengs te vragen hoeveel subsidie het college over heeft voor dit soort initiatieven en hoe deze berekend wordt. En of het college verenigingen tegemoet kan komen, als ze dit soort pech hebben.

In de gesprekken tussen vrijwilligers van “De Pub” en de SP-fractie werd duidelijk dat de elektriciteitsvoorziening niet optimaal is. Aanpassing zou een grote kostenpost betekenen. Ook op dit punt heeft de SP aan het college gevraagd of de gemeente hier iets in kan betekenen. Daarbij wijst de SP er op dat ’t Haeren’, waar “De Pub gehuisvest is, een gemeentelijk pand is.

"De Pub" is een belangrijke voorziening
In de brief aan het college van B&W geeft Michael van Rengs aan dat de jeugd van Grubbenvorst via “De Pub” in het weekend een plezierige activiteit aangeboden wordt en een veilig onderkomen. Een prima zaak, volgens de SP. De jeugd is de toekomst en de jeugd heeft een hoge prioriteit. Daarnaast blijkt de”De Pub” in een belangrijke behoefte te voorzien. Gemiddeld maken zo’n 1200 jeugdigen per jaar gebruik van deze voorziening. De SP hoopt dan ook dat het college hier positief tegenover staat en dit initiatief zal ondersteunen. Zodat “De Pub” wat ruimer in haar financiële jasje komt te zitten, zodat ze misschien nog eens iets extra’s kunnen organiseren. Zoals bijvoorbeeld een Halloween party.

Voor verdere informatie: Michael van Rengs 077-464 1285

U bent hier