h

Woningen Gasthuisstraat: slopen ten behoeve van parkeerterrein?

29 maart 2007

Woningen Gasthuisstraat: slopen ten behoeve van parkeerterrein?

Onlangs heeft de SP schriftelijke vragen gesteld over de mogelijke sloop van twee panden aan de Gasthuisstraat. Plattegrond Gasthuisstraat
De bewoners van deze woningen hadden contact met de SP opgenomen nadat ze van de gemeente te horen hadden gekregen dat hun woning wellicht afgebroken zal worden. Er zijn plannen om de komende jaren 180 nieuwe parkeerplaatsen in het centrum van Horst te realiseren. Deze parkeerplekken staan gepland op plaatsen waar momenteel nog tuinen liggen. In enkele gevallen moeten er ook woningen wijken voor de aanleg van toeritten of parkeerplaatsen.

De bewoners van de betreffende woningen aan de Gasthuisstraat waren flink geschrokken van de mededeling van het college en gaven aan het gevoel te hebben dat ze laat geïnformeerd waren. Enkele uren nadat de mensen waren geïnformeerd vond er een openbare informatiebijeenkomst plaats.

Afgelopen dinsdag, 27 maart j.l., tijdens de raadsvergadering heeft wethouder Litjens de vragen van de SP beantwoord. Aangezien de kans bestaat dat informatie uitlekt voordat de gemeenteraad op de hoogte is, aldus de wethouder, is het van belang om mensen niet te ruim voordat de plannen openbaar worden gemaakt te informeren.

Het is uiteraard van belang dat de gemeenteraad in een zo vroeg mogelijk stadium wordt geïnformeerd over plannen van het college. Het siert de wethouder dat hij hier veel belang aan hecht. Maar het is wel de vraag in welk stadium de betrokken bewoners geïnformeerd moeten worden. Voor veel mensen is hun woning een kostbaar bezit en de boodschap dat dit bezit wellicht wordt afgebroken is voor veel mensen erg zwaar en emotioneel.
Daarom is het van belang om nog eens goed te kijken naar het tijdstip waarop mensen worden geïnformeerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Coppus, 077-3988100 of horst@sp.nl

Zie ook het eerdere nieuws in december 2006

U bent hier