h

Tomaten voor Powerman

2 maart 2007

Tomaten voor Powerman

Dinsdag 27 februari j.l. werd de subsidiëring van het sportevenement Powerman in de gemeenteraad besproken. Powerman
Powerman is een grootschalig sportevenement dat sinds 2006 in Horst plaats vindt. Met uitzondering van de SP heeft de gemeenteraad ingestemd met een subsidie van € 10.000 aan het evenement. Om haar mening ludiek kracht bij te zetten deelde de SP-fractie tomaten uit aan de aanwezige raadsleden.

Powerman geen grote trekker
SP-raadslid Thijs Coppus: ‘Uit de evaluatie van Powerman bleek vorig jaar dat dit evenement op zichzelf geen grote trekker is voor Horst aan de Maas. Om Powerman te laten slagen is het volgens het college van belang om er een aantal activiteiten omheen te organiseren". Een vreemde zaak, vindt Coppus: "Je kunt je afvragen waarom we Powerman dan moeten subsidiëren. Wanneer we de ondernemers uit het Horster centrum € 10.000 subsidie geven, dan weet ik zeker dat ze een flink feestje organiseren waar Horst aan de Maas nog jarenlang over napraat. Het enige verschil is dat het feest misschien niet in Brazilië op tv komt".

Tomaten in plaats van appels en peren
Bij de evaluatie van Powerman 2006 deelde burgemeester van Rooij vorig jaar appels en peren uit aan de raadsleden. Dit omdat hij vond dat tijdens de discussie over het subsidiebedrag met name door de SP appels met peren werden vergeleken. In reactie hierop deelde de SP dinsdagavond dus tomaten uit om ludiek te protesteren tegen de hoogte van de subsidie aan Powerman. Thijs Coppus: ‘Tomaten zijn het symbool van protest en de SP. Bovendien zijn ze ook nog erg lekker en voedzaam.’

Subsidie voor verenigingen
Een flink deel van de subsidie aan Powerman wordt doorgesluisd naar de verenigingen. De SP is van mening dat dit geld beter rechtstreeks en met vooraf gestelde doelen aan de verenigingen gegeven kan worden.

U bent hier