h

Forumavond over behoud Pand Mooren

19 maart 2007

Forumavond over behoud Pand Mooren

De witte raaf van Horst of een wangedrocht? Behouden of slopen? Monument of blokkendoos? Karakter of karaktermoord? Veel is er de afgelopen maanden al gezegd en geschreven over gebouw Mooren. Mooi of lelijk?Maar een openbare bijeenkomst waarop iedereen zijn zegje kan doen, is er nog niet geweest. Daar komt nu verandering in: op maandag 26 maart vindt in café Cambrinus (Venrayseweg 94 in Horst) vanaf 20.00 uur een aan gebouw Mooren gewijde forumavond plaats.

Aan het woord komen: Gertjan Timmer (architectuurhistoricus), Hay Martens (broer van Lei Martens, de architect van gebouw Mooren) en Ben Keijsers (architect). Daarna vindt aan de hand van een aantal stellingen een discussie plaats waaraan elke aanwezige deel kan nemen. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Overigens wil de organisatie ook graag mensen aan het woord laten die vóór sloop van het gebouw zijn. Die mensen blijken echter moeilijk te vinden. Wilt en durft u wel in het openbaar te bekennen dat u gebouw Mooren foeilelijk vindt? Mail dan naar pandmooren@hotmail.com of bel naar 077-3981606.

Voor wie nog geen oordeel heeft over gebouw Mooren is deze avond de ideale gelegenheid zich een mening te vormen. Wie al wel een mening heeft, moet die na afloop van deze avond wellicht bijstellen of kan ze nog beter funderen. Hoe het ook zij: kom op 26 maart naar Cambrinus, iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis!

U bent hier