h

Vragen SP over voortbestaan NLW-bedrijf Molenveld in Horst

19 februari 2007

Vragen SP over voortbestaan NLW-bedrijf Molenveld in Horst

 zinvol werk mag niet verdwijnen!De SP-fractie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft middels een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders duidelijkheid gevraagd over het voortbestaan van NLW-bedrijf Molenveld in Horst.

Eind 2006 werd duidelijk dat de financiële situatie van NLW-bedrijven niet gunstig is. Het werkvoorzieningschap kampt met een fors tekort en dit heeft gevolgen voor het bedrijf en een groep personeelsleden. In antwoord op vragen van de SP-fractie gaf wethouder Stas in november 2006 aan dat de financiële situatie van het werkvoorzieningschap geen gevolgen heeft voor de SW-medewerkers en in het bijzonder de locatie Molenveld in Horst.

De afgelopen weken heeft de SP van SW-medewerkers van de locatie Molenveld vernomen dat het voortbestaan van de locatie Molenveld ter discussie staat. Zij maken zich dan ook grote zorgen. Mocht dit bericht kloppen, dan heeft dit grote gevolgen voor de SW-medewerkers van het Noord Limburgs Werkvoorzieningschap in Horst. De fractie wil daarom van het college van B&W van Horst aan de Maas weten of deze berichten kloppen en zo ja welke gevolgen dit voor de medewerkers heeft.

Daarnaast wil de SP van het college weten wat er van de berichten klopt dat de wachtlijsten binnen de Sociale Werkvoorziening enorm zijn gestegen. De fractie vraagt het college in hoeverre de NLW wachtlijsten heeft en hoe lang mensen na hun indicatie moeten wachten.

De vragen van de SP zullen in de raadsvergadering van 27 februari door het college worden beantwoord.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Coppus: 077-3988100 of 06-14896448.

U bent hier