h

Coppus: "Geef Rockweekend America subsidie!"

26 januari 2007

Coppus: "Geef Rockweekend America subsidie!"

Vorige week werd duidelijk dat het Rockweekend in America ter ziele is gegaan. Programmaposter Rockweekend America van 2006 De lage bezoekersaantallen van het festival in 2006 hebben een groot financieel tekort opgeleverd. Naar aanleiding van dit nieuws heeft de SP op dinsdag 23 januari j.l. tijdens de raadsvergadering gebruik gemaakt van het spreekrecht.

Belangrijke publiekstrekker
SP-raadslid Thijs Coppus: ‘Het is erg jammer dat het festival als gevolg van ernstige tekorten niet meer verder kan gaan. Net als een aantal andere evenementen in onze gemeente was ook het Rockweekend een belangrijke publiekstrekker. Door een goede programmering kwamen vaak duizenden bezoekers op het festival af. Het festival zette Horst aan de Maas dus op de kaart.’

Promotionele subsidie
De SP is van mening dat het Rockweekend Horst aan de Maas op een belangrijke manier promoot. Voor dergelijke (promotionele) evenementen is een speciaal budget beschikbaar. In de loop van 2007 wordt opnieuw gekeken naar de manier waarop deze gelden worden uitgegeven. De SP is van mening dat rockfestivals ook in aanmerking moeten komen voor promotionele subsidies.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Coppus: 077-3988100 of tcoppus@sp.nl

U bent hier