h

SP Horst aan de Maas wil interpellatiedebat nieuw gemengd bedrijf

11 november 2006

SP Horst aan de Maas wil interpellatiedebat nieuw gemengd bedrijf

Vorige week werden de plannen voor het ‘nieuw gemengd bedrijf’ gepresenteerd, een initiatief van een aantal ondernemers om nabij de Witveldweg in Horst een bedrijf te realiseren waarin 35000 varkens en ruim 1,2 miljoen kippen zullen worden gehuisvest. De plannen betekenen een nog verdere opschaling van de landbouw in de regio Horst. De SP vindt dit een zeer zorgelijke ontwikkeling. nu nog een open landschap...

Industrialisatie landbouw
De afgelopen jaren is de landbouw steeds verder geïndustrialiseerd . Hierdoor vervreemdt het boerenbedrijf steeds verder van natuur, omgeving en landschap en worden dieren gedegradeerd tot verwerkingsmaterialen.

Interpellatiedebat
Gezien het enthousiasme waarmee dit initiatief door het college van Horst aan de Maas is omarmd, vindt de SP dat de gemeenteraad over de inhoud en de achtergrond van het project moet spreken. Daarom heeft de fractie een interpellatiedebat aangevraagd. Dit debat vindt waarschijnlijk in de raadsvergadering van dinsdag 14 november plaats.

Gevolgen?
In dit debat wil de SP van het college van burgemeester en wethouders weten wat de gevolgen voor dier en omgeving zijn en wat de komst van het nieuw gemengd bedrijf voor de agrariërs in de omgeving betekent.
Daarnaast wil de SP van de andere raadsfracties in Horst aan de Maas weten wat zij van de plannen vinden.

Thijs Coppus
Fractievoorzitter SP Horst aan de Maas

Lees hier een aantal opinie-artikelen betreffende agroparken.

U bent hier