h

SP Horst aan de Maas hekelt beleid projectvestiging Californië

12 november 2006

SP Horst aan de Maas hekelt beleid projectvestiging Californië

Op 7 oktober jl. kon men in Dagblad de Limburger een artikel lezen over boom– en sierteelt in onze regio. Deze teelt is een belangrijke bedrijfstak in onze gemeente, aldus wethouder Leon Litjens. Boomteelt
Sterker nog, deze regio zou de grootste producent zijn op dit gebied. Hoewel Boskoop als het belangrijkste boomteeltgebied beschouwd wordt, zijn hier meer boomteeltbedrijven gevestigd. Maar dat betekent niet dat die boom- en sierteelt in de praktijk de waardering krijgt van het College van B&W. Dat blijkt uit het relaas van boomteler Den Mulder.

Onlangs heeft de SP-fractie een brief ontvangen van boomteler Den Mulder gevestigd in het toekomstig projectgebied Californië. Den Mulder beschrijft hierin dat hij de indruk heeft dat Californië BV weigert met hem in gesprek te treden. Om het bedrijfsbelang van de boomteler te inventariseren schakelt de teler ten einde raad het externe bedrijf ‘Schalk Linde 10’ in om de consequenties van het project Californië voor zijn bedrijf te onderzoeken. De rapportage hiervan is al op 30 juni j.l. door Den Mulder aan het college aangeboden, waarna taal noch teken vernomen is!

Hoewel de gemeente als aandeelhouder van Project Californië succes uiteraard belangrijk vindt, stelt SP Horst aan de Maas dat reeds aanwezige grondgebonden bedrijven niet in het geding mogen komen.
Boomteeltbedrijven als deze, met hun kennis en jarenlange ervaring, behoren voor deze regio behouden en gekoesterd te worden. Niet in de laatste plaats voor de mensen die in deze sector als productmedewerker hun brood verdienen.

De SP heeft daarom het college van B & W van Horst aan de Maas verzocht zo snel mogelijk contact op te nemen met de betreffende teler om met hem een formule te zoeken die naar wederzijdse tevredenheid het bedrijf in laat passen in Project Californië.

Piet Schattevoet
Raadslid SP Horst aan de Maas
077-3984211 of horst@sp.nl

U bent hier