h

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO): Vloek of zegen?

29 oktober 2006

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO): Vloek of zegen?

Op 13 november a.s. organiseert de Werkgroep Gezondheidszorg van de SP Horst aan de Maas een informatie- en discussieavond over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Veel mensen zullen vanaf 1 januari 2007 met deze nieuwe wet te maken krijgen. contacten Het gaat in eerste instantie vooral om de huishoudelijke zorg, maar ook om voorzieningen in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten. De gemeente krijgt op grond van deze wet meer zeggenschap over het toekennen van deze voorzieningen.

Informatie- en discussieavond maandag 13 november
Op de informatie- en discussieavond zal allereerst uitleg gegeven worden over wat de WMO nu inhoudt voor gemeente en burgers. Dit gebeurt door Elke Ebbers, werkzaam als beleidsmedewerker Zorg en Welzijn en belast met de ontwikkeling van de WMO in de gemeente Horst aan de Maas.
Ouderenzorg
Verder nemen Arie Stas, wethouder Horst aan de Maas en Sjef Rambags, oud-directeur Thuiszorg Noord-Limburg deel aan de avond. Vanuit de landelijke politiek is Henk van Gerven vertegenwoordigd. Hij is oud-huisarts en oud-wethouder in Oss en staat nu op de lijst voor de Tweede Kamer namens de SP. Zij zullen elk vanuit hun eigen visie en expertise hun mening geven over de WMO.
scootmobiel
Het tweede gedeelte van de avond zal gebruikt worden voor vragen en discussie vanuit het publiek.
Thuiszorg
Wij hopen u te ontmoeten op 13 november om 20.00 uur in de Leste Geulde, Noordsingel 75 te Horst.
U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sonja van Giersbergen
Telefoon 077-3980871
Sonjavangiersbergen@hotmail.com

U bent hier