h

Minder subsidie voor Powerman

18 oktober 2006

Minder subsidie voor Powerman

Dinsdag 17 oktober is de evaluatie van het Powerman in de gemeenteraad van Horst aan de Maas besproken. Power(wo)manPowerman is een internationaal dualthlonevenement dat sinds dit jaar in Horst aan de Maas wordt georganiseerd. Op aandringen van onder andere de SP werd de door het college gehouden evaluatie in de gemeenteraad besproken.

In deze evaluatie werd geconcludeerd dat Powerman op zichzelf ‘geen aantrekkelijk evenement’ is. Tegelijkertijd geeft het college groen licht om Powerman de komende jaren toch weer ruim te subsidiëren. Reden hier voor is het promotionele karakter van Powerman.

Het gaat hier om een basisbedrag van 10.000 euro en een subsidie van maximaal 4.000 euro in de vorm van diensten. Daarnaast ontvangt de Powermanorganisatie een subsidie van 4.000 euro van Sport 3. De gemeente Horst aan de Maas is een van de deelnemende partners van Sport 3.

De SP is van mening dat alle kosten niet opwegen tegen de baten. De fractie pleit voor het verder financieren van de amateursport en projecten om jongeren aan het sporten te krijgen. Uiteindelijk is dit een veel betere promotie voor Horst aan de Maas.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Coppus: 077-3988100 of horst@sp.nl

U bent hier