h

College sluit zich aan bij verzoek SP

7 oktober 2006

College sluit zich aan bij verzoek SP

De aanleg van de A73-zuid vordert gestaag. Na afronding van de werkzaamheden zal er een deel van het bedrag dat bestemd is voor de aanleg van de weg over zijn. De SP schreef het college van B&W dat ze er alles aan moest doen, om het geld dat over is te gebruiken voor doelen in Noord- en Midden-Limburg.A73 - Knooppunt Zaarderheike

Eind jaren ’90 is er door een aantal Noord-Limburgse gemeenten – waaronder de toenmalige gemeenten Horst en Grubbenvorst – een financiële bijdrage geleverd voor de aanleg van deze snelweg.

Onlangs werd bekend dat minister Peijs voornemens is om deze gelden aan te wenden voor de ondertunneling van de A2 in Maastricht. In reactie hierop heeft de SP het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas opgeroepen om in navolging van Venlo en Roermond zich tegen dit plan te verzetten.

In de raadsvergadering van 4 oktober j.l. gaf het college van B&W aan dat ze het verzoek van de SP inmiddels heeft uitgevoerd en dat de gemeente Horst aan de Maas zich heeft aangesloten bij het standpunt van Venlo en Roermond.

U bent hier