h

Skatebaan Horst speelbal politiek

11 juni 2006

Skatebaan Horst speelbal politiek

Op dinsdag 6 juni jl. heeft de gemeente-raad gesproken over een nieuwe locatie voor de skate-baan. Al maanden kunnen de Horster jongeren niet meer in eigen dorp skaten aangezien de gemeente andere plannen heeft met de locatie en zodoende de baan heeft opgeruimd.skatebaan Het college van B&W is op zoek naar een geschikte plek waar de skatebaan opnieuw opgezet kan worden. Maar verzet van omwonenden van de geplande plek heeft het college doen twijfelen. Een onderzoek moest uitkomst bieden. Vervolgens kwam het college toch weer met dezelfde plek op de proppen. Daar heeft de meerderheid van de raad een stokje voor gestoken. En daarmee voltrok zich een unieke gebeurtenis: waar het CDA tot voor de laatste verkiezingen de absolute meerderheid in de raad bezat, is dat nu niet meer het geval. Met als gevolg dat de opvatting van het college en de meerderheid van het CDA aan de kant werd geschoven door een nieuwe meerderheid van SP, VVD en PvdA!

Het voorstel van het college was en is om de nieuwe skatebaan in de groene zoom nabij de Vonderse straat langs de A73 te realiseren. Dit stuit op grote bezwaren van de buurt omdat er hierdoor steeds meer groen verdwijnt en er kans is op overlast.

De SP-fractie is van mening dat er een aantal zaken niet goed zijn gelopen bij het kiezen van de locatie van de nieuwe skatebaan. Door voor de locatie te kiezen zonder de belanghebbenden hier in eerste instantie bij te betrekken, is er geen draagvlak in de buurt gecreëerd. Het is juist belangrijk om belanghebbenden zoals de jongeren en de buurt in een zo vroeg mogelijk stadium met elkaar om tafel te krijgen om zodoende samen afspraken te maken en overeenstemming te vinden.
Dit is nu onvoldoende gebeurd. Eerst verdween de skatebaan naar de gemeentewerf, vervolgens werd pas serieus bekeken waar de nieuwe skatebaan eigenlijk zou moeten komen te liggen. Tenslotte kregen de buurt en de jongeren te horen wat de collegeplannen waren.

Aangezien de bezwaren van de buurt op dit moment zo groot zijn, is de kans groot dat de aanleg van de skatebaan een flinke tijd zal worden vertraagd. De SP is van mening dat het in het belang van de jongeren en de buurt is om te komen tot een snelle aanleg van de skatebaan. Daarom heeft de raadsfractie er bij het college op aangedrongen om op korte termijn met een aantal alternatieven te komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thijs Coppus: 077-3988100 of thijscoppus@hetnet.nl

U bent hier