h

SP Horst aan de Maas wil steun voor Knorpop

23 april 2006

SP Horst aan de Maas wil steun voor Knorpop

Eens per jaar organiseert ojc Knor het festival Knorpop. Knorpop is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel evenement in de regio. De afgelopen 3 jaar heeft Knorpop gebruik gemaakt van een projectsubsidie. Aangezien deze subsidie maar voor 3 jaar aangevraagd kan worden is het dit jaar voorbij. Festivals als Knorpop zijn afhankelijk van het weer en hierdoor is het organiseren van elke editie een risico. Vandaar dat de SP pleit voor een financiële garantstelling.
Knorpop 2005

Uitgangspunt van de projectsubsidie - zoals Knorpop die heeft ontvangen - is dat de projectaanvrager na drie jaar zelf de broek moet kunnen ophouden. Maar in sommige gevallen blijkt dit een moeilijke zaak. De SP is van mening dat dit in de nieuwe subsidieverordening ondervangen moet worden.
 gezelligheid kent geen tijd
Als er nu niets gebeurt, dan heeft de organisatie van Knorpop hier weinig aan. Daarom heeft de SP schriftelijke vragen aan het college gesteld. De SP wil weten of het college bereid is om op korte termijn in gesprek te gaan met de organisatie van Knorpop en of ze de mogelijkheden wil bekijken om een financiële garantstelling te verlenen.

U bent hier