h

Communicatie

18 april 2006

Communicatie

es
De inkt van de verkiezingsuitslag is nauwelijks droog of het eerste geval van een communicatieblunder is alweer daar. In een ambitieus programma ‘Van binnen naar buiten’ lanceert de nieuwe coalitie een nieuwe vorm van communiceren naar de burgers toe. Helaas, de praktijk leert vooralsnog anders.

In de week na de verkiezingen, tussen 13 en 20 maart j.l., werd een rij kerngezonde essenbomen langs de westelijke buurtontsluitingsweg achter de flats van de Zwaluwstraat gerooid in opdracht van de gemeente. Detail: dit gebeurde zonder enig overleg met de eigenaar van deze bomen, te weten Wonen Horst. Immers in november vorig jaar had de gemeente de grond rondom de flats met daarop de bomen verkocht aan Wonen Horst.
Op een vraag van de rechtmatige eigenaar antwoordde een vertegenwoordiger van de gemeente dat men niet op de hoogte was van de eigendomssituatie. Hieruit blijkt hoe het met de communicatie staat, zowel binnen de gemeentelijke organisatie als ook naar buiten toe, zoals naar een belangrijke partner Wonen Horst .
Nog een detail: zelfs van het hout heeft de eigenaar niets teruggezien.
Voor de SP was het aanleiding een brief op te stellen en het college van burgemeester en wethouders om opheldering te vragen. Naast de vraag of men op de hoogte is van het voorval wordt ook gevraagd welke maatregelen het college denkt te nemen om soortgelijke gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen. Ook wil de SP weten of de gerooide bomen vervangen zullen worden.

Hendrik Hazeu (SP Horst aan de Maas)

U bent hier