h

SP Horst aan de Maas heeft nieuwe voorzitter

31 maart 2006

SP Horst aan de Maas heeft nieuwe voorzitter

De Algemene Ledenvergadering van de Socialistische Partij, afdeling Horst aan de Maas, heeft don-derdagavond Peter van Raaij (1953) tot haar nieuwe voorzitter gekozen. Van Raaij volgt daarmee Paul Geurts op. Samen met een nieuwe voorzitter koos de Ledenvergadering ook een nieuwe organisatiesecretaris. Wilma Kurvers (1956) volgt Ton Hagens op.
Wilma Kurvers (organisatiesecretaris) en Peter van Raaij (voorzitter SP afdeling Horst aan de Maas)

Links Ton Hagens (vertrekkend organisatiesecretaris) en Paul Geurts (vertrekkend voorzitter)
Van Raaij woont sinds 1991 in Broekhuizen en heeft, na verschillende jaren wat meer op de achtergrond binnen de SP actief te zijn geweest, nu dus de voorzittershamer ter hand genomen. “Het is bijzonder teleurstellend dat we na de prachtige winst bij de laatste verkiezingen waarschijnlijk geen deel uit zullen maken van de coalitie. Hoewel er nog geen ‘witte rook’ is, lijkt het er sterk op dat het CDA met de PvdA die coalitie gaan vormen. Dat is volgens ons niet de wens van de kiezers in onze gemeente die van de SP de 2e partij in grootte hebben gemaakt. En hoewel we echt teleurgesteld zijn, zien we het ook als een enorme uitdaging voor de komende jaren. De SP afdeling Horst aan de Maas is actief, gaat consequent naar de mensen toe en heeft een prima achterban, zeker in Horst, maar meer en meer ook in de kleinere kernen. We willen echter nog groter en sterker worden. Zodat we bij de volgende raadsverkiezingen echt niet meer buiten de deur gehouden kunnen worden.” Aldus de nieuwe voorzitter.

In het dagelijks leven is Peter van Raaij werkzaam als senior communicatieadviseur bij de politie. Hij heeft bestuurlijke ervaring opgedaan als voorzitter in verschillende verenigingen, stichtingen en ouderraad.

Wilma Kurvers, woonachtig in Hegelsom, is sinds 2000 gemeenteraadslid voor de SP. Na tien jaar in het middelbaar onderwijs - bij het Collegium Marianum in Venlo en later het Blariacum College in Blerick - werkzaam te zijn geweest als docente Engels, stapte ze over naar het volwassenenonderwijs, als freelance docente bij de Volksuniversiteit. Momenteel geeft ze daarnaast ook enkele uren Engels aan het Raayland College in Venray.

U bent hier