h

College: plannen om pand Mooren te slopen

13 november 2005

College: plannen om pand Mooren te slopen

In een reactie op de brief van de SP-fractie van 22 oktober j.l. met een oproep om huurwoningen met name voor jongeren te realiseren in pand Mooren aan de Groenewoudstraat meldt het college van burgemeester en wethouders dat dit niet wenselijk is. Eerdere vragen van de SP om de mogelijkheden voor genoemd pand te bekijken, werden steeds onbeantwoord gelaten. Nu zijn er kennelijk concrete plannen en beschrijft het college de tijdelijke gebruikssituatie.

In juni 2002 werden de panden Groenewoudstraat 1 en 3 (in de volksmond pand Mooren) aangekocht door de gemeente vanwege de benodigde tijdelijke huisvesting van ambtenaren. Destijds al, zo zegt het college, is daarbij aangegeven dat ging om een tijdelijke gebruikssituatie en dat het gewenst is dat ter plaatse een herontwikkeling plaatsvindt. Er zijn contacten met een projectontwikkelaar uit de regio om deze locatie te herontwikkelen waarbij nadrukkelijk aandacht is voor een invulling met de woonfunctie. De verwachting is dat in het voorjaar 2006 hierover meer duidelijkheid komt.

Tussentijds wordt de ruimte voor een periode van maximaal 2 jaar verhuurd. Voor dit tijdelijk gebruik behoeft het pand geen aanpassingen. Het college geeft aan dat zij voornemens is de panden te slopen. Hierdoor is de huurbescherming niet van toepassing en dit wordt als zodanig vastgelegd bij de kantonrechter. Tijdelijk gebruik van de panden als huurwoningen is niet wenselijk, aangezien de panden volledig aangepast moeten worden. Bovendien, aldus het college, zal in de huidige toestand slechts een zeer beperkt aantal woningen mogelijk zijn.
Wel zijn er inmiddels afspraken gemaakt met Wonen Horst over het realiseren van ongeveer 20 goedkope huurwoningen voor jongerenhuisvesting op andere locaties.

De SP meent dat in het geval van pand Mooren er mogelijk sprake is van kapitaalvernietiging aangezien de panden destijds in 2002 voor veel geld aangekocht en grondig aangepast zijn.

U bent hier