h

Voortschrijdend inzicht?

22 oktober 2005

Voortschrijdend inzicht?

In 2003 besloot busvervoerder Hermes om de bushalte bij het verpleeghuis in Horst te sluiten. De nieuwe busroute van de lijnen 30 en 130 moest sneller en efficiënter. De halte bij het verpleeghuis kende te weinig in- en uitstappers om instandhouding van de halte te rechtvaardigen, aldus Hermes.

Met een succesvolle handtekeningenactie van de SP gaf een groot deel van de Horster bevolking aan het hiermee niet eens te zijn. Voorzieningen als een verpleeginstelling behoren met het openbaar vervoer bereikbaar te zijn. Daarbij kwam ook nog het argument dat deze halte vanuit het centrum ook goed bereikbaar was. De nieuwe halte daarentegen kwam een heel eind verderop nabij de rotonde aan de Meldersloseweg/Venloseweg te liggen.
Het college intussen deed voornamelijk verwoede pogingen Hermes goedgezind te houden, want ‘anders rijden er straks helemaal geen bussen meer door Horst’.
Ondanks de handtekeningen, diverse gesprekken met de directie en een discussie in de commissie Milieu en Verkeer besloot Hermes, daarbij gesteund door het college, om de halte toch op te heffen.
In twee jaar tijd kan er veel veranderen. Want binnenkort wordt de halte bij het verpleeghuis weer in gebruik genomen. De bushokjes zijn al geplaatst.

Laten we het maar houden op voortschrijdend inzicht.

U bent hier