h

Jongerenhuisvesting: actievoeren helpt!

11 maart 2005

Jongerenhuisvesting: actievoeren helpt!

bezettingsactie in Horst
Eind juli vorig jaar hebben een aantal jongeren van de SP een fabriekspand aan de Americaanseweg in
Horst een week lang bezet gehouden. Het doel van de actie was het onder de aandacht brengen van de
problemen van jongeren in Horst aan de Maas en omgeving om een betaalbare woning te vinden.

De reacties van de Horster bevolking op de actie waren overwegend positief. Alleen van Wonen Horst kwam bij monde van de heer Verstegen een negatieve reactie: ''het aantal reacties op woningen die qua huurprijs passen bij de doelgroep jongeren wijkt niet significant af van reacties op andere woningen. Met het bouwen van woningen voor ouderen bevordert Wonen Horst de doorstroming, zodat aan het eind van elke verhuisketen een starter aan bod kan komen.'' (Dagblad de Limburger, 31 juli 2004).

Met de toezegging van het college om te bekijken hoe het onderwerp 'jongerenhuisvesting' verder gestalte gegeven kan worden, lijkt het betaalbaar wonen voor jongeren definitief een plaats op de Horster beleidsagenda te hebben gekregen.

Maar het wachten was nog steeds op Wonen Horst. Ruim zeven maanden na de SP-actie meldde Dagblad de Limburger op 8 maart j.l. dat Wonen Horst in 2005 en 2006 20 goedkope appartementen voor jongeren in Horst gaat bouwen.

Mooi dat Wonen Horst het SP standpunt dat doorstroming niet alleen de oplossing is nu ook onderkent. Er moet simpelweg ook gebouwd worden.

U bent hier