h

Huisartsen in actie, hebt u er iets van gemerkt ?

24 februari 2005

Huisartsen in actie, hebt u er iets van gemerkt ?

Op donderdag 24 februari j.l. voerden alle Limburgse huisartsen actie. De meeste huisartsen waren telefonisch wel bereikbaar, maar hielpen die dag alleen de mensen die echt niet tot de volgende dag konden wachten. Waarschijnlijk heeft u van deze actie nauwelijks of geen last gehad.

Wat is er aan de hand?

De huisartsen zijn ongerust. Zij zijn bang dat ze u over een tijdje niet meer de zorg kunnen geven die u toekomt. Enerzijds omdat zij het steeds drukker krijgen. Anderzijds doordat de zorgverzekeraars steeds meer gaan bepalen wat wel en niet gedaan mag worden. Daarbij worden de meest zotte regels en voorwaarden bedacht door de zorgverzekeraars zonder ook maar één keer te overleggen met de huisartsen zelf.

Wat vindt de SP hiervan?

De SP vindt dat de huisartsen groot gelijk hebben. Het is nu gelukkig nog steeds zo dat bijna iedere Nederlander een eigen huisarts heeft die hen kent en die kwalitatief goede en ook nog goedkope zorg levert. De huisarts zorgt ervoor dat mensen niet onnodig bij de specialist terecht komen en ze werken veel samen met
allerlei organisaties om mensen zolang mogelijk in hun eigen omgeving te laten blijven. De SP vindt vooral dat dit zo moet blijven. Als de huisarts er niet meer zou zijn, zou de gezondheidszorg veel duurder worden. Het is dus ook in het belang van de schatkist dat huisartsen ondersteund worden.

Bent u het met ons eens en wilt u eens met ons over dit onderwerp praten?
Bel dan met een van onderstaande mensen:
Sonja van Giersbergen Tel: 077-3980871
Thijs Coppus Tel: 077-3988100
Ook voor meer informatie over de werkgroep gezondheidszorg van de SP Horst aan de Maas kunt u bij hen terecht. Of bezoek de SP site www.horst.sp.nl

U bent hier