h

Persbericht: huurders zijn de huurverhoging van woningen zat!

25 mei 2004

Persbericht: huurders zijn de huurverhoging van woningen zat!

voorkant folder
Onder deze kop is de huurderswerk-groep van de Socialistische Partij gestart met een onderzoek. De komende week valt er bij 1500 huurders een informatiefolder en een vragenlijst in de bus. De folder biedt behalve achtergrondinformatie over het landelijke huurbeleid ook mogelijkheid om te reageren op de voor sommige huurders forse huurverhoging. De reacties die binnen komen worden te zijner tijd aangeboden aan Wonen Horst.

Waarschijnlijk hebben de huurders ook dit jaar de brief van hun verhuurder ontvangen. Wonen Horst komt, in het jaar dat het salaris niet omhoog gaat, met voor sommigen van hun huurders een zeer forse huurverhoging. Door het zakken van de huursubsidie met 12 euro per maand en de huurstijging zal de huurprijs voor sommige mensen na 1 juli hard aan komen. De huurderswerkgroep van de Socialistische Partij afdeling Horst wil graag de mening horen over deze verhoging én de huurders de mogelijkheid bieden om hiertegen te protesteren. Bij een landelijke informatiefolder is een vragenlijst gevoegd, die ingevuld ingeleverd kan worden bij de werkgroep. Al deze formulieren worden binnenkort aangeboden aan Wonen Horst met de vraag in te zetten op 0 % verhoging. En de komende jaren hun beleid hierop aan te passen. Mochten er huurders zijn die niks ontvangen hebben en wel deel willen nemen aan de actie, dan kunnen zij contact opnemen met de werkgroep via telefoonnummer 077-3984251 of via het onderstaande telefoonnummer en de e-mail.
Op de plaatselijke website www.horst.sp.nl kan men terecht voor meer informatie en op de landelijke site www.sp.nl voor de landelijke actie.

U bent hier