h

SP aan de slag in bibliotheek Horst, Fractie Sp niet naar de Floriade, maar in actie!

22 augustus 2002

SP aan de slag in bibliotheek Horst, Fractie Sp niet naar de Floriade, maar in actie!

Vrijdag 30 augustus 2002 zijn alle raadsleden van de gemeente Horst aan de Maas uitgenodigd voor een bezoek van een dag aan de (Horster Week van de) Floriade. Na een door de gemeente betaalde busreis en rondleiding op de Floriade wordt de reis voortgezet naar Zandvoort.
De driekoppige SP-fractie heeft besloten niet mee te gaan. Zij gaan op die dag - 's middags - aan de slag in de bibliotheek van Horst. Daarmee wil de fractie op ludieke en symbolische wijze de aandacht vestigen op zaken die door de gemeente aangepakt zouden moeten worden, volgens de SP.

Vrijdagmiddag gaan de drie gemeenteraadsleden van de SP met hun actie aandacht vragen voor een zaak waarbij naar de mening van de SP al te lang gewacht wordt op uitvoering van nieuwbouw. Nieuwbouw die hard nodig is gezien de slechte onderhoudsstaat van de bibliotheek en het nijpende ruimtegebrek. Door de symbolische actie accentueert de fractie het standpunt dat zij bij de bespreking van het beleidsplan van de gemeente in de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie heeft ingenomen.
De fractie stelde toen:
"Als we kijken naar de ambitieuze plannen die het college heeft aangekondigd, onder andere in het Masterplan maar ook in het beleidsplan én tegelijkertijd kijken naar zaken die eigenlijk op dit moment gerealiseerd hadden moeten zijn of op zijn minst in de realiseringsfase hadden moeten zitten, dan ontstaat ons inziens een schrijnend beeld. Steeds duidelijker wordt dat - in ieder geval in de oude gemeente Horst - een grote onderhoudsachterstand ontstaan is bij verschillende gebouwen die de gemeente dient te onderhouden. We spreken dan over onder andere De Vlies, het gemeentehuis, 't Gasthoês, de Merthal en de bibliotheek. Die laatste zou al in 2000 gerealiseerd zijn. Daarvoor is toentertijd zelfs extra belasting geheven bij de burgers. Ondertussen dreigt die nieuwbouw weer verder naar achteren geschoven te worden. De SP stelt voor eerst maar de gewone en tevens noodzakelijke dingen te doen ".

De SP vond bij de bibliotheek voor haar symbolische actie een gewillig oor. Na gezamenlijk overleg was de invulling van de actie ook snel gevonden: het witten van een van de muren van de bibliotheek om de noodzaak te onderstrepen dat er een frisse nieuwe wind voor de bibliotheek gaat waaien, die moet resulteren in de spoedige totstandkoming van nieuwbouw. Vrijdagmiddag, 30 augustus, om 14.00 uur, is het zover. Dan staan de drie SP-ers met emmer en kwast in de aanslag in de hoop dat deze symbolische actie een aansporing is voor het gemeentebestuur snel en krachtdadig oplossingen uit te voeren, niet alleen voor de bibliotheek, maar ook voor andere zaken die al lang op uitvoering wachten.

U bent hier