h

Klachtenweek over de WVG succesvol, er is nog veel te doen in WVG-land

25 maart 2002

Klachtenweek over de WVG succesvol, er is nog veel te doen in WVG-land

De door de Socialistische Partij afdeling Horst aan de Maas gehouden klachtenweek over de WVG was zeer succesvol. Ruim 37 klachten van allerlei aard kwamen binnen op het telefonisch gehouden klachtenweek van 12 tot en met 16 maart.

Sinds 1994 is de Wet Voorzieningen Gehandicapten (WVG) ook in Horst van kracht. In 1995 heeft de SP in Horst een klachtenweek gehouden, met als belangrijkste conclusie toen: de mensen die recht hebben op WVG-voorzieningen moeten beter geïnformeerd worden. Nu 6 jaar later heeft de SP wederom een klachtenweek gehouden van 12 tot en met 16 maart. Tijdens deze week konden inwoners van Horst aan de Maas telefonisch terecht bij de SP om hun klachten of opmerkingen kenbaar te maken. 11 Personen hebben, verdeeld over de gehele gemeente, gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Deze mensen hebben ruim 37 klachten of opmerkingen gemaakt. En suggesties gedaan op punten waarvan zij vinden dat de WVG aangepast of veranderd moet worden. De aard van de klachten varieerde van woningaanpassingen, vervoer, toegankelijkheid, algemene klachten en klachten over de firma die veel voorzieningen voor mensen met een handicap levert: Ligtvoet.

Al de klachten zijn doorgestuurd naar de SP-Tweede Kamerfractie in Den Haag. Die gebruikt de klachten, zonder naam en adres, als praktijkervaringen van mensen met een handicap tijdens de evaluatie van de WVG in de Tweede Kamer. Maar ook in Horst aan de Maas zal de gemeenteraadsfractie dankbaar gebruik maken van al deze klachten. Tijdens de evaluatie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas in april zal de SP zich sterk maken voor een nog betere uitvoering van de WVG in de gemeente. Om deze discussie kracht bij te zetten zullen alle klachten en opmerkingen gebundeld worden in een zwartboek over de WVG. Dit zwartboek zal tezijnertijd aangeboden worden aan de gemeente Horst aan de Maas.

Tenslotte: onze dank gaat uit naar alle reageerders die de SP wederom, net als in 1995, van veel waardevolle informatie hebben voorzien.

U bent hier