h

Mariet Roelofs

Mariet Huijs is in 1958 geboren en opgegroeid in Hegelsom. Ze volgde de lagere school en ging vandaar uit naar de huishoudschool in Horst. Toen ze het diploma haalde moest ze thuis gaan werken op het bedrijf van haar ouders. Kippen-, champignons- en tuinbouwbedrijf. Daar ze nog leerplichtig was, mocht ze naar de modevakschool in de Meterik. Maar omdat haar ouders het bedrijf saneerden en vader ging uitwerken mocht Mariet in 1976 de opleiding ziekenverzorging gaan doen. Mariet is afgestudeerd als ziekenverzorgster aan Maria Auxiliatrix te Venlo. Hier heeft ze een aantal jaren gewerkt. Van daaruit is ze overgestapt naar Woonbegeleiding in het Vincentiushuis te Venray. Ondertussen is ze in 1980 getrouwd met Mart Roelofs en uit dit huwelijk zijn 3 kinderen geboren, 2 zonen en 1 dochter.

Van 1982 tot 1990 haalde ze de diploma’s Creatieve handvaardigheid A en B en HBO Cultureel werk.

Ondertussen stapte ze over van Woonbegeleiding naar de afdeling Ontspanning in het Vincentiushuis. Door een fusie van het Vincentiushuis en GGz-instelling Vincent van Gogh belandde ze in de activiteitenbegeleiding. En daar werkt ze nu nog steeds. In het werk staan de mensen centraal. Het luisteren  en begeleiden van mensen is een heel belangrijk item in het werk, maar ook in de politiek.

De gezondheidszorg blijft in beweging en de zorgverzekeraar blijkt een steeds grotere invloed te hebben op besluiten. Het is belangrijk dat wij in maatschappij en politiek een oogje in het zeil blijven houden. Kijk maar naar de Wmo-gelden (Mariet is lid van de Werkgroep Wmo Horst aan de Maas): wat gaat daar mee gebeuren? Nog meer bezuinigingen? Door deze ontwikkelingen begon Mariet steeds meer interesse te krijgen in de politiek en zelf politiek actief te worden. In 2012 nam ze de grote stap om lid te worden van de SP. Mariet staat bekend als iemand die goed kan luisteren en zorgzaam is. Opkomen voor de mensen die hulp nodig hebben, vindt ze erg belangrijk.

Mariet is zelf woonachtig in een dorp en ervaart het belang van faciliteiten op kleinere dorpen in de gemeente. Zoals het zorgcentrum in America, dat er gewoon moet komen. Het is een initiatief van de inwoners van America. Daarbij zijn de verkeersveiligheid en de betaalbare woningen ook belangrijke items.  Het is gewoon belangrijk dat faciliteiten kort bij de mensen te vinden zijn, waardoor de leefbaarheid van de dorpen blijft.

U bent hier