h

Verkiezingsactie in Sevenum

3 november 2023

Verkiezingsactie in Sevenum

Foto: SP Horst aan de Maas / SP Horst aan de Maas

Vrijdag 3 november 2023 gingen een aantal actieve leden van de SP Horst aan de Maas op verkiezingscampagne in Sevenum. Sebastian Lutterberg (voorzitter SP Horst aan de Maas), Hans Hagens, Sander van Huffelen en Stijn Vat gingen in gesprek met voorbijgangers en deelden flyers uit aan de omstanders.

In de flyer wordt ingegaan op de oplossingen die de SP biedt voor de hedendaagse problemen onder het motto "Stop met pleisters plakken":

  • Stop de ongelijkheid: Verhoog het minimumloon direct naar € 16. De AOW en uitkeringen stijgen mee. Dit betalen we door de bedrijven en superrijken eerlijk belasting te laten betalen.
  • Goede zorg: Schaf het eigen risico af. Tandarts en fysiotherapie terug in nget basispakket. Macht van zorgverzekeraars naar zorgverleners. Zodat geld voor zorg ook naar zorg gaat.
  • Betaalbaar wonen: Een woning is om in te wonen, niet voor beleggers om winst op te maken. We verlagen de huren, bouwen betaalbare woningen en stoppen de onnodige sloop van sociale huurwoningen.
  • Lagere kosten: We verlagen de kosten door de BTW op voedingsmiddelen en openbaar vervoer te schrappen. Ook verlagen we de energiebelasting en nationaliseren we onze energie zodat de winsten ingezet worden voor een lagere energierekening.
  • Stop graaiende politici: De hoge salarissen en wachtgeldregelingen voor politici worden verlaagd. Er komt een referendum zodat mensen politici die foute keuzes maken terug kunnen fluiten.

U bent hier