h

SP Limburg presenteert Energiemanifest

11 maart 2023

SP Limburg presenteert Energiemanifest

Foto: SP Limburg / SP Limburg

De SP in Limburg bepleit in een manifest (zie bijlage) het oprichten van een Limburgs energiebedrijf en zonnepanelen voor alle huishoudens. Door de komende tien tot vijftien jaar alle huishoudens in Limburg van zonnepanelen te voorzien, kan onder meer ook de energiearmoede worden aangepakt. Gisterochtend pressenteerde de SP Limburg haar energiemanifest.

Volgens Jorge Wolters Gregorio, lijsttrekker van de SP bij de komende Statenverkiezingen op 15 maart, is het plan haalbaar en betaalbaar. „Op zo’n dertig procent van de daken in Limburg liggen al zonnepanelen. Dan blijven er volgens ons nog zo’n 350.000 daken over. We denken dat er ongeveer anderhalf miljard voor nodig is om daar zonnepanelen op te leggen. Dat is terug te verdienen als de opbrengst naar een op te richten Limburgs energiebedrijf vloeit. In het begin zouden we voor de investeringen ook gebruik willen maken van subsidies van het Rijk en Europa”. De SP’er wil beginnen bij de huizen van huishoudens met een laag inkomen.

Reactie toevoegen

U bent hier