h

Themabijeenkomst SP: “De grens tussen eerlijke politiek en vriendjespolitiek”

7 maart 2023

Themabijeenkomst SP: “De grens tussen eerlijke politiek en vriendjespolitiek”

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Op vrijdag 10 maart a.s. organiseert de SP Horst aan de Maas samen met de SP Venray in de foyer (eerste etage) van de Schouwburg in Venray een openbare bijeenkomst over integriteit in de politiek waarbij gezocht wordt naar de grens tussen eerlijke politiek en vriendjespolitiek. Vanaf 19.00 uur is inloop en de bijeen-komst start om 19.30 uur. NRC-journalist Joep Dohmen en professor Paul Bovend’Eert (Radboud Universiteit) worden geïnterviewd en Marc van Caldenberg – voorzitter van de SP-fractie in Provinciale Staten van Limburg – spreekt een column uit.

Limburg en ook de gemeenten Horst aan de Maas en Venray werden de laatste jaren geconfronteerd met publicaties en onderzoeken naar de integriteit van de politiek in het algemeen en bestuurders in het bijzonder. Joep Dohmen, de auteur van “De Vriendenrepubliek” en recent “De reünie van de Vriendenrepubliek” schreef – vaak samen met onderzoeksjournalisten van De Limburger – regelmatig over de integriteitskwesties. Professor Paul Bovend’Eert, geboren Venlonaar, doet onderzoek in het staatsrecht, met name over de regering, het parlement en de rechterlijke organisatie. Momenteel houdt hij zich in het bijzonder bezig met vraagstukken over integriteit in de politiek.

Na een interview met Dohmen en Bovend’Eert zal Marc van Caldenberg een column uitspreken waarin hij reflecteert op de integriteitskwesties die gespeeld hebben in Limburg en met name in het College van Gedeputeerde Staten van Limburg. Na een korte pauze krijgt het publiek volop de kans de gasten vragen te stellen.

Vrijdag 10 maart 19.30 uur: Openbare themabijeenkomst “De grens tussen eerlijke politiek en vriendjespolitiek” in de foyer van Schouwburg Venray.

U bent hier