h

‘Het is genoeg geweest’

17 februari 2023

‘Het is genoeg geweest’

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Op zaterdag 11 februari 2023 organiseerde de SP in Amsterdam het Volksprotest. Dat Volksprotest vormde de afsluiting van de petitie ‘Nationaliseer onze energie’ en was tegelijkertijd de officiële aftrap van de campagne van de SP voor de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 15 maart 2023.

Vanuit Limburg trokken de demonstranten met 3 bussen vanuit Limburg naar Amsterdam. Vanuit het hele land kwamen naar schatting 2000 demonstranten bij elkaar op het Beursplein in Amsterdam. In de maanden voorafgaand aan het volksprotest waren SP’ers te vinden op marktpleinen en in de wijken om handtekeningen op te halen ter ondersteuning van de petitie voor het nationaliseren van de energie.

Bijna 120.000 mensen hebben de petitie gesteund! De SP Horst aan de Maas heeft ook haar steentje bijgedragen aan het ophalen van handtekeningen onder de petitie en was natuurlijk ook vertegenwoordigd in Amsterdam.

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
Wilma Kurvers uit Hegelsom was samen met andere leden uit Horst aan de Maas getuige van een strak georganiseerd programma waarbij Lilian Marijnissen in gesprek ging met verschillende gasten: van een student, een zorgmedewerker, een gepensioneerde en een raadslid tot de directeur Milieudefensie Donald Pols, SP Tweede Kamerleden Renske Leijten en Bart van Kent en fractievoorzitter voor de SP in de Eerste Kamer Tiny Kox. Tussendoor zorgde de groep Ella and Friends voor de muzikale noot. Het lied ‘Een mens is meer’ – waar de vader van Ella, Bob Fosko, de muziek voor heeft geschreven – hoorde daar natuurlijk bij en werd luidkeels meegezongen.

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
Met hulp van de aanwezigen op het plein werd symbolisch de ‘energie uit de markt gehaald’ door het symbolisch lostrekken van banners uit de muur van het Beursgebouw. Daarna werd een route gelopen van ongeveer twee kilometer door het centrum van Amsterdam.

Foto: SP Limburg / SP Limburg

U bent hier