h

SP start "Meldlijn hoge energierekening".

3 januari 2023

SP start "Meldlijn hoge energierekening".

Foto: SP / SP

De SP is op maandag 2 januari de landelijke "Meldlijn hoge energierekening" gestart. Met deze Meldlijn verzamelt de SP meldingen van mensen die de energierekening niet meer kunnen betalen. Daarnaast wil de partij weten of het ingevoerde prijsplafond voldoende oplossing biedt. Mensen kunnen telefonisch hun verhaal kwijt door te bellen met 0800-0225005 of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn. De meldingen zal de SP gebruiken om problemen van mensen aan te kaarten in de Tweede Kamer. Waar actie nodig is, zal de SP zich samen met mensen voor oplossingen inzetten.

SP-afdelingsvoorzitter Paul Geurts: “Terwijl het kabinet miljardensubsidies aan commerciële energiebedrijven geeft die torenhoge winsten maken, komen steeds meer mensen in de problemen.” Met de Meldlijn hoge energierekening wil de SP nog beter in kaart brengen wat er bij mensen thuis speelt en of het prijsplafond voor energie mensen helpt.

Eerder is de SP Horst aan de Maas al met een meldpunt gestart om gegevens te verzamelen. Daarmee gaat de afdeling gewoon door. De afdeling wil de verhalen van mensen die gebukt gaan onder hoge energierekeningen en de eindjes amper of zelfs helemaal niet aan elkaar kunnen knopen bekendmaken bij de lokale bestuurders die er over het algemeen zelf warmpjes bij zitten.

Uw melding bij de afdeling Horst aan de Maas kunt u hier doorgeven.

De "Meldlijn hoge energierekening" is op werkdagen tussen 19.00 uur en 20.00 uur gratis te bellen op 0800-0225005 of door een melding te doen op sp.nl/meldlijn.

U bent hier