h

Dag van de Onmisbaren!

20 september 2021

Dag van de Onmisbaren!

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

Afgelopen jaar is duidelijk geworden wie het land overeind houden. Zorgverleners, schoonmakers, vuilnisophalers, kinderopvang-medewerkers, chauffeurs, leerkrachten en vele andere 'cruciale beroepen'. Ze stonden aan de frontlinie van de pandemie, konden niet thuiswerken en liepen grote risico's. Ze zijn onmisbaar maar vaak ondergewaardeerd: bescheiden inkomens, grote onzekerheden en hoge werkdruk. 

In het begin van de pandemie werd er geaplaudiseerd voor de zorgmedewerkers. Maar klappen is niet langer voldoende. Er moet boter bij de vis. Een hogere waardering van de mensen in cruciale beroepen - de "Onmisbaren" is hard nodig. Veel cao's lopen af en in "Den Haag" regeert de chaos. Daarom organiseert de FNV op zaterdag 25 september de Dag van de Onmisbaren.

De Limburgse vakbondsman en SP'er Ron Meyer schreef het boek De Onmisbaren, een ode aan de sociale klasse die het land overeind houdt. Meer informatie over het boek is hier te vinden. Het veelbesproken boek heeft geleid tot een serieuze actiedag, georganiseerd door vakbond FNV op 25 september. Dan staan zorgverleners, schoonmakers, vuilnismannen, kinderopvangmedewerkers, chauffeurs, postbezorgers en vele anderen samen op voor meer respect en waardering. Ook hun klanten, patiënten, vrienden, familieleden en sympathisanten zijn van harte welkom.

Overal waar genoeg mensen mee willen, vertrekt een gratis vakbondsbus. Dat is in/nabij Limburg op dit moment in elk geval vanuit Heerlen, Maastricht en Eindhoven. Wie mee wilt moet zich tijdig aanmelden.

Aanmelden (voor de gratis bus) of meer informatie via: www.fnv.nl/onmisbaren.

Reactie toevoegen

U bent hier