h

Teken voor de zorg!

22 augustus 2021

Teken voor de zorg!

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

Op 21 september is het Prinsjesdag. Dan worden de plannen voor het komend jaar bekend. Na het applaus en de vele aangenomen voorstellen in de Tweede Kamer moet het demissionaire kabinet nu eindelijk zorgen voor een eerlijke beloning en meer collega's in de zorg. Steun daarom de SP-actie: Teken voor de zorg!

Zorgverleners verdienen onze grootste waardering voor de inzet die ze leveren om het coronavirus te bestrijden. Thuiiszorgmedewerkers, huisartsen, ambulance- en ziekenhuispersoneel, medewerkers in het verpleeghuis, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ: we vragen het uiterste van ze. Soms met gevaar voor de eigen gezondheid. De coronacrisis heeft ons laten zien hoe belangrijk goede zorg is.

Zo goed als zorgverleners voor ons zorgen, zo goed werd er de vorige crisis helaas niet voor hen gezorgd. Tienuizenden zorgverleners verloren hun baan, de lonen stegen nauwelijks, terwijl de werkdruk toenam. De verzorgingshuizen voor onze ouderen werden gesloten, het aantal plekken in de GGZ minder en ook op de zorg voor de jeugd werd bezuinigd. Het eigen risico schoot omhoog, er moest meer marktwerking komen waardoor ziekenhuizen werden gezien als bedrijven, die zelfs failliet konden gaan.

Grote bedrijven worden met miljarden aan belastinggeld gered, maar waar blijft het reddingsplan voor de zorg? Zorgverleners verdienen onze waardering. Niet alleen nu, maar zeker ook ná deze coronacrisis.

Geen bezuinigingen, maar investeringen
De SP wil:

  • Zorgverleners verdienen meer dan applaus: dus hogere lonen, meer zeggenschap en collega's. De zorg mag niet de rekening krijgen van de ciris, dus geen nieuwe bezuinigingen op de zorg, maar investeringen.
  • De zorg is geen markt. Tijdens deze crisis zien we dat samenwerking in de zorg veel beter werkt dan concurrentie. Daarom haalt de SP de overbodige bureaucratie, concurrentie, doorgeslagen macht van zorgverzekeraars en de markt definitief uit de zorg.
  • Het bedrijfsleven krijgt nu miljarden steun op kosten van de samenleving. De SP kiest voor solidariteit Ze laat grote bedrijven hun eerlijke deel aan belasting betalen, zodat we onze 'vitale' beroepen, de zorg en alle anderen die Nederland draaiende houden, fatsoenlijk kunnen belonen.

Doe mee met deze actie. Stuur een mail naar de SP Horst aan de Maas (zie 'contact' in de linker kolom) en laat weten dat u mee doet en graag een kaart ontvangt, die u kunt ondertekenen (geef daarom ook het adres door, waar de kaart afgeleverd kan worden).

Reactie toevoegen

U bent hier