h

DSM ziet af van subsidie voor verhuizing

9 augustus 2021

DSM ziet af van subsidie voor verhuizing

Foto: SP / SP Heerlen

DSM ziet alsnog - onder grote maatschappelijke druk - af van de door provincie en gemeente Maastricht in het vooruitzicht gestelde subsidie voor een verhuizing uit Heerlen. Tegen de voorgenomen verhuizing werd actie ondernomen door de Heerlense SP en PvdA (lees hier een eerder artikel over de acties). Het geld voor de subsidie van provincie en gemeente zou onder andere betaald worden uit de pot die eigenlijk bedoeld was voor ondersteuning van kleine kernen in Limburg.

De eerder aangekondigde protestactie van de Heerlense SP en PvdA voorafgaand aan de extra Provinciale Statenvergadering op 9 september gaat evengoed wel door. Ron Meyer (SP): "DSM meldde vrijdagavond, na veel publiek tumult, af te zien van de 3,5 miljoen euro subsidie die het bedrijf in het vooruitzicht was gesteld voor de verhuizing. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake en waarnemend gouverneur Johan Remkes mogen de Mijnstreek op hun blote knieën danken. Zonder de inspanningen en druk van al die mensen uit de Mijnstreek hadden zij miljoenen gemeenschapsgeld uitgegeven aan een multinational die het afgelopen halfjaar 1 miljard winst maakte. Ze hebben heel wat uit te leggen. Ook aan de mensen in de Mijnstreek. De ereschuldkwestie ligt nu ook bij hen. De beste manier om ereschuld in te lossen, is in Heerlen blijven. Maar een krater achterlaten is in elk geval geen optie. En daarom gaat de manifestatie gewoon door.”

SP en PvdA stuurden Remkes en Penn-te Strake zaterdag een Tikkie met het verzoek Heerlen 3,5 miljoen te betalen voor ‘bespaarde subsidie’ (zie foto).

Sympathisanten kunnen reageren via een mailadres dat de SP en PvdA hebben aangemaakt: GeenGemeenschapsgeldnaarDSM@gmail.com.

Reactie toevoegen

U bent hier