h

Medewerkers in het zonnetje vanwege Dag van de Verpleging

12 mei 2021

Medewerkers in het zonnetje vanwege Dag van de Verpleging

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, wordt jaarlijks gevierd als de Dag van de Verpleging. 200 jaar na haar geboorte inspireert zij nog steeds met haar basale voorwaarden voor goede verpleging namelijk aandacht, toewijding, eten, drinken, hygiëne en een schoon bed.

Met de coronacrisis is het beroep van verpleging extra onder de aandacht gekomen. En terecht. De werkomstandigheden zijn zwaar, vaak ook  nog doordat hulp van familie en/of mantelzorgers moeilijker te geven is met alle coronamaatregelen. Daarnaast moet er goed voor ieders gezondheid gezorgd worden, ook die van de verzorgenden.

Op deze dag zijn twee mensen van de SP Horst aan de Maas langs praktisch alle verzorgingsinstellingen in Horst aan de Maas gegaan om aan de medewerkers wat lekkere chocolaatjes aan te bieden. In onze gemeente zijn minimaal 700 mensen op de een of andere wijze werkzaam in deze zorginstellingen. De meesten wisten wel van het bestaan van De Dag van de Verpleging af. Maar ze waren plezierig verrast door de attentie die hen door de SP werd aangeboden. Ook het tijdstip dat we langskwamen, kwam heel goed uit. Het was koffietijd.

Petje af voor iedereen die – zeker in deze nog steeds lastige tijd – meewerken om de medemens een veilig en gezond plekje te bieden.

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

U bent hier