h

Betere communicatie gemeente Horst aan de Maas nodig.

1 juli 2020

Betere communicatie gemeente Horst aan de Maas nodig.

Foto: HadM / HadM

Via een motie hebben SP en VVD voorgesteld middelen te ontwikkelen om de communicfatie vanuit de gemeente te verbeteren. Dat gebeurde in de gemeenteraadsvergadering van 30 juni. De motie is unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Als inwoners van Horst aan de Maas (of van daarbuiten) een vraag stellen aan de gemeente of gebruik maken van de dienstverlening was tot op heden vaak niet helder waar in het proces de vraag zich bevindt. Met als gevolg dat hyet regelmatig voor kwam dat mensen helemaal geen of veel te laat een antwoord of bericht kregen van de gemeente, Dat probleem kan - volgens de SP - voor een deel opgelost door technische middelen. Een zogenaamd "track en trace"-systeem kan behulpzaam zijn.

De SP vindt de communicatie van de gemeente met haar burgers erg belangrijk. Tegelijkertijd constateert de partij dat het in Horst aan de Maas lang niet altijd goed gaat met die communicatie. daarom moet de communicatie tussen inwoners en de gemeente, maar ook tussen de gemeenteraad en het college, verbeterd worden.

Het "track en trace"-systeem is volgens de SP een eerste stap in de goede richting om meer inzicht en grip te krijgen op de communicatie, waarbij de burgers vaak in een afhankelijkheidspositie naar de gemeente verkeren. De SP-fractie wil in het najaar met aanvullende en verdergaande voorstellen komen.

Na een kort debat over nut en noodzaak voor inwoners en ondernemers en over de haalbaarheid van het systeem stemden alle partijen in met de motie. Daarbij liet de SP zien kritisch te zijn, maar ook te denken in oplossingen.

U bent hier