h

SP Horst aan de Maas start actie tegen huurverhoging

8 juni 2020

SP Horst aan de Maas start actie tegen huurverhoging

Foto: SP / SP

De SP Horst aan de Maas start onder de slogan “Nul is Genoeg” een actie onder de huurders in Horst aan de Maas om een stop te leggen op de huurverhoging. De meeste verhuurders hebben de laatste weken een brief gestuurd naar hun huurders met de aankondiging van de jaarlijkse huurverhoging.

De SP start de actie omdat de huurders nog steeds betalen voor de vorige crisis en nu ook nog te maken hebben met de coronacrisis. Vorig jaar al had de helft van de huurders moeite om de huur te betalen en van velen lopen de inkomsten terug. Zowel in de Tweede als Eerste Kamer heeft de SP minister Ollongren (D66) opgeroepen de huur niet te laten verhogen.

Wilma Kurvers van de SP Horst aan de Maas: 'Het is een eenvoudige maatregel, met directe werking voor 3 miljoen huurders, zonder bureaucratie en met overzienbare gevolgen.' Volgens Kurvers is zo'n tijdelijke huurstop temeer passend omdat een bovengemiddeld groot deel van de Nederlandse huurders in een beduidend slechtere financiële uitgangspositie zit dan de gemiddelde Nederlander in deze crisis.

Volgens het  NIBUD zaten aan het begin van deze crisis al een kwart van alle huurhuishoudens financieel klem. Volgens onderzoek van de woningcorporaties is door de coronacrisis het inkomen van 360.000 van hun huurders financieel onzekerder geworden en nog eens een kwart van de huurders vreest dat hen dat ook kan overkomen.

Wilma Kurvers: “Wij roepen iedereen op, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en verhuurders deze noodzakelijke eerste stap zetten." De oproep aan huurders is via een flyer verspreid onder huurders in Horst aan de Maas én via een advertentie in weekblad Hallo Horst aan de Maas (zie bijlage). Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap. Veel meer is nodig om uit de wooncrisis te komen.

U bent hier