h

Zorgverzekering via “gemeentepolis” duurder voor mensen met laag inkomen

27 november 2019

Zorgverzekering via “gemeentepolis” duurder voor mensen met laag inkomen

Foto: - / -

Mensen met een minimuminkomen kunnen door het afsluiten van een collectieve zorgverzekering via hun gemeente, in samenwerking met de zorgverzekeraar, een korting krijgen op hun premie. Sommige gemeenten geven ook een financiële bijdrage voor deze zorgverzekering.

Komend jaar worden, door maatregelen van de overheid, de kortingen op de premie verlaagd of geschrapt. Andere gemeenten gaan korten op de financiële bijdrage. In een klein aantal gemeenten wordt de gemeentepolis goedkoper. Hierdoor ontstaan er enorme verschillen tussen gemeenten. Bij de ene gemeente gaat men tachtig tot meer dan honderd euro meer betalen, bij een andere gemeente gaat men veertig euro minder betalen.

Buiten dat het volgens de SP een vreemd gegeven is dat het dus in feite postcode-afhankelijk is wat men betaalt aan een zorgverzekering, vindt de SP het ook zeer onwenselijk dat mensen met een laag inkomen weer meer moeten gaan betalen.

De SP in Horst aan de Maas heeft daarom aan het College van B&W gevraagd wat een en ander betekent voor de inwoners van deze gemeente (lees de brief in de bijlage).

U bent hier