h

Raadslid SP Horst aan de Maas zegt lidmaatschap SP op

24 mei 2019

Raadslid SP Horst aan de Maas zegt lidmaatschap SP op

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

Raadslid Thijs Lenssen heeft bekendgemaakt dat hij zijn lidmaatschap van de SP heeft opgezegd. Hij heeft tevens aangegeven dat hij zijn raadszetel niet opgeeft, maar nog twijfelt of hij als eenmansfractie verder gaat of zich aansluit bij een andere partij. Binnen een week zal Lenssen aangeven waar hij voor kiest.

Fractieleider Bart Cox respecteert het besluit van Lenssen. "Je moet niet iets doen waar je niet 100% achter staat". Cox neemt het Lenssen wél kwalijk dat hij zijn zetel niet teruggeeft aan de SP. "Hij (Lenssen, red.) heeft - vóórdat hij in de raad ging, net als de andere SP-lkandidaten - er voor getekend dat hij bij een eventueel vertrek bij de SP zijn zetel niet mee zou nemen. Nu neemt hij de partij feitelijk een zetel af!".

Tot slot meldt Cox namens de SP Horst aan de Maas dat de afdeling Lenssen altijd gewaardeerd heeft als goed en kritisch raadslid, waar Cox altijd graag mee heeft samengewerkt.

Het SP-bestuur heeft - na een kort beraad - besloten Lenssen op korte termijn een brief te sturen, waarin ze hem gaan wijzen op de afspraken betreffende het afstaan van de raadszetel bij vertrek uit de SP, waar hij zelf eerder mee ingestemd heeft. En op korte termijn zal er een algemene ledenvergadering uitgeroepen worden, om de leden te informeren over het vertrek van Lenssen.

U bent hier