h

Geslaagde Europa-brunch in Horst-centrum

18 mei 2019

Geslaagde Europa-brunch in Horst-centrum

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Sinds weken weer een stralend zonnetje boven ons hoofd... en verkiezingen voor de boeg: tijd om de mensen in Horst te informeren over de standpunten van de SP met betrekking tot Europa. In het centrum van Horst organiseerde de SP Horst aan de Maas een zogenaamde "Europa-brunch". Onder het genot van een kop koffie of thee en een lekkere wafel kregen de voorbijgangers de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de SP over de Europese verkiezingen van donderdag 23 mei 2019.

Verschillende voorbijgangers schoven bij de SP aan tafel om de discussie aan te gaan over onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons leger. En hoe we een socialer Nederland kunnen krijgen. En wat dat te maken heeft met "Europa". Veel bijval kreeg de SP met haar standpunt dat er al te veel macht overgeheveld is naar "Brussel" en dat dat in ieder geval niet méér zou moeten zijn. Maar ook dat we als Nederland binnen Europa samen moeten blijven werken met de andere Europese landen, waar dat nodig en mogelijk is. Natuurlijk waren er mensen die wél vóór overdracht van macht naar Brussel waren, maar die waren - in ieder geval onder de voorbijgangers - dun gezaaid...

Alles bij elkaar weer plezierig om samen met mensen over belangrijke thema's in gesprek te gaan. En hoewel andere partijen van de daken schreeuwen hoe belangrijk de Europese verkiezingen wel niet zijn en dat daar dus veel aandacht naar toe moet gaan, was de SP de enige die deze zonnige zaterdag acte de présence gaf in Horst centrum...

Zie ook:

U bent hier