h

Strijd voor klimaatrechtvaardigheid werkt

14 maart 2019

Strijd voor klimaatrechtvaardigheid werkt

Foto: SP / SP

Onze strijd voor klimaatrechtvaardigheid werkt. Dat mag geconstateerd worden nu het kabinet bekend heeft gemaakt dat de voorgenomen klimaatplannen gewijzigd worden en in ieder geval rechtvaardiger worden: de energierekening gaat minder stijgen en de  bedrijven moeten hun eerlijke deel gaan betalen.

Landelijk voerde de SP actie bij Shell, liep met een grote delegatie mee in de klimaatmars en  deed voorstellen in de Tweede Kamer.. Er werden duizenden handtekeningen verzameld voor een lagere energierekening. Ook in Horst aan de Maas werd de petitie voor een lagere energierekening ondertekend. Zaterdag 23 februari stonden de vrijwilligers van de SP op het Lambertusplein in Horst en zaterdag 9 maart gingen ze deur-aan-deur bij de mensen in de Norbertuswijk langs om handtekeningen op te halen. En op maandag 11 maart organiseerde de SP afdeling Horst een informatie-avond over klimaatrechtvaardigheid in De Wingerd in Sevenum, waar iedereen de petitie ook kon ondertekenen.

De acties lijken dus succesvol. Maar: Het is Mark Rutte. Het is een week voor de verkiezingen. Het is nog maar een belofte. Daarom: Eerst zien, dan geloven. De strijd voor klimaatrechtvaardigheid gaat door.

Ga 20 maart stemmen en vraag je familie, buren en vrienden om ook te gaan stemmen. Dan kunnen we het verschil maken. NU SP!

U bent hier