h

SP thema-avond Klimaatrechtvaardigheid

7 maart 2019

SP thema-avond Klimaatrechtvaardigheid

Foto: SP / SP

De SP Horst aan de Maas organiseert op maandag 11 maart a.s. een openbare thema-avond over Klimaatrechtvaardigheid in De Wingerd in Sevenum. De avond begint om 19.30 uur. Sprekers tijdens deze avond zijn SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman (zie foto), Rudy Tegels van het CDA en wethouder Thijs Kuipers van D66/Groen Links. De avond staat onder leiding van Michael van Rengs, voorzitter van de SP Horst aan de Maas.

De sprekers zullen met elkaar en met de zaal in gesprek gaan over het klimaatakkoord, een klimaatwet, klimaatontkenners en de stijgende energierekeningen.

De burgers moeten maatregelen treffen om hun woningen zuiniger en milieuvriendelijker te maken en stellen de vraag: "Moeten we dat allemaal zelf betalen?" Kleinverbruikers betalen nog steeds het volle pond voor hun energie, terwijl voor grootverbruikers in bijvoorbeeld de glastuinbouw een gereduceerd tarief geldt. Grote vervuilers als Shell betalen nog steeds amper belasting over hun energiegebruik. Shell maakte afgelopen jaar meer dan 18 miljard euro winst. De SP noemt dat een onrechtvaardige situatie die omgekeerd moet worden. Er loopt momenteel een landelijke SP-petitie ‘Energierekening omlaag – Laat de grote vervuilers betalen’. Tijdens de thema-avond kan men die petitie mee ondertekenen.

Belangstellenden zijn op 11 maart a.s. om 19.30 uur  van harte welkom in De Wingerd, Maasbreese weg 2 in Sevenum.

U bent hier