h

Vragen bij vergunning huisvesting arbeidsmigranten Vissers America

2 februari 2019

Vragen bij vergunning huisvesting arbeidsmigranten Vissers America

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Sonja van Giersbergen, raadslid voor de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas, heeft vragen gesteld over een verleende vergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten aan Vissers,  Eickhorsterweg 5 in America. Zij stelt de vragen aan het College van B&W naar aanleiding van informatie die zij ontvangen heeft vanuit de Dorpsraad van America.

Al eind december is door de Dorpsraad van America melding gemaakt van een op 6 december jl. verleende vergunning aan Vissers voor de huisvesting van meer dan 100 arbeidsmigranten. De bevoegdheid voor het verlenen van deze vergunning ligt bij het college. In dit geval past de aanvraag voor vergunning volgens Van Giersbergen niet in het huidige bestemmingsplan. Bovendien – zo stelt het SP-raadslid – zou conform het staande beleid van de gemeente een omgevingsdialoog plaatsgevonden moeten hebben. Maar van die omgevingsdialoog is volgens Van Giersbergen geen sprake geweest.

Naar aanleiding van een en ander stelt SP’er Van Giersbergen de vraag waarom de dorpsraad America wel geïnformeerd is in dezen en de gemeenteraad niet? En naar aanleiding van de  bezwaren van de Dorpsraad van America vraagt Van Giersbergen wanneer en op welke wijze B&W denkt tegemoet te komen aan de bezwaren van de Dorpsraad in America.

U bent hier